Шашлики із курки для дачного пікніка: рецепти

Городні клопоти – забарна та складна робота, тому заохочувати свої дії шашличками потрібно обов'язково. Як приємно весняним погожим днем побувати на відкритому просторі, подихати свіжим і чистим повітрям, насолодитися смачним м'ясом із пахощами димку! Пропонуємо два рецепти оригінальних шашликів із курячого крила – смак і аромат такі, що просто ульот!

Шашлик із курячих крилець із грибами

Шашлыки из курицы для дачного пикника фото 1

Продукти на 1 порцію:

  • 6 шт. курячих крилець;
  • по 2 г солі та перцю;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 100 г шапинок печериць.

Для маринаду:

  • 10 зубчиків часнику;
  • 5 г меленого лаврового листя;
  • 1 г меленого чебрецю;
  • 80 мл білого сухого вина;
  • 80 мл води.

Процес приготування м'яса:

  1. Крило розділити на 2 частини, невеликі фаланги видалити. Грибні шапинки вимити.
  2. Приготувати маринад: часник перемолоти в пюре, змішати з іншими інгредієнтами.
  3. Замочити гриби та крила на 1 годину в маринаді.

Як готувати шашлики:

  1. Підготувати дрова (товсті сливові, яблуневі сухі гілки) та викласти на дно мангала або в ямі вогнища.
  2. Розпалити багаття.
  3. М'ясо та шапинки грибів по черзі нанизати на шампур, встановити над майже погаслим вогнем.
  4. Довести м'ясо та гриби до готовності, повертаючи шампур кожні 10 хвилин різною стороною. При обсмажуванні на відкритому вогні треба поливати шашлик маринадом, щоб м'ясо і гриби не вийшли сухими та жорсткими.
Важливо: вугілля повинно ледве жевріти, інакше алкоголь і масло на м'ясі, грибах загоряться і шашлик згорить. Щоб жару від вугілля вистачило для приготування шашлику, варто періодично роздмухувати його віялом до появи низьких язичків полум'я. Шампур має знаходитися на висоті 30 см над вугіллям.

Готовий шашлик із курячого крила з грибами подавати з будь-яким соусом або салатом зі свіжих огірків і листя салату.

Шашлик із курячого крила «Гострий»

Шашлыки из курицы для дачного пикника фото 2

Склад продуктів:

  • 3 кг курячого крила (розрізати по суглобах на 3 частини, фаланги залишити для приготування бульйону);
  • 80 мл рапсової олії;
  • 50 мл червоної перцевої пасти "Кочхуджан" або рідкого соусу-аджики з гострого перцю чилі;
  • 10 г меленого чилі;
  • 50 г коричневого цукру;
  • 20 мл кунжутної олії;
  • 20 мл води;
  • 10 мл рисового оцту;
  • 10 мл соєвого соусу;
  • 10 г пюре імбирного кореня;
  • 10 г часникового пюре.
  • 50 г зелені петрушки та зеленого пера для подачі.

Приготування:

  1. Інгредієнти, крім м'яса, змішати в однорідну пасту.
  2. Помістити в пасту курячі крильця, залишити в маринаді на добу.
  3. Витягти крила з маринаду, обсушити серветкою, нанизати на шампури.
  4. Залишки маринаду розвести водою так, щоб вийшов рідкий соус (для зрошення шашлику при смаженні на відкритому вогні).
  5. Смажити шашлик із курячих крил звичайним способом, періодично оприскуючи м'ясо рідким маринадом. Час обсмажування залежить від розміру крила: великі – по 10 хвилин з кожного боку, дрібні – 5-8 хвилин.

Готовий шашлик подавати гарячим разом із печеною картоплею та салатом зі свіжих овочів.

Приємного частування!

 (Голосів: 359, Рейтинг: 4.6)

2019-03-20
Коментарі

Спасибі за коментар!

Рекомендовані товари
Топ продажів
Розпродаж -59%
Перець гострий Полум'я дракона -Goods from the article
К-сть в упаковці: 0,2 г
22 грн
9 грн
максимальне к-ть для одного покупця в замовленні шт
Уже куплен
Уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 0,5 г
16 грн
максимальне к-ть для одного покупця в замовленні шт
Уже куплен
Уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 1 г
8 грн
максимальне к-ть для одного покупця в замовленні шт
Уже куплен
Уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 1 г
6 грн
максимальне к-ть для одного покупця в замовленні шт
Уже куплен
Уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 2 г
6 грн
максимальне к-ть для одного покупця в замовленні шт
Уже куплен
Уже куплен
Купити
Новинки
Перець гострий Угорський жовтий -Goods from the article
К-сть в упаковці: 0.25 г
8 грн
максимальне к-ть для одного покупця в замовленні шт
Уже куплен
Уже куплен
Купити
ДРУГИЕ СТАТЬИ

Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося!

Передзвонити мені

Введіть свій номер телефону,
і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом

Реєстрація на сайті

Реєструючись, Ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та даєте згоду на обробку своїх персональних даних Докладніше про це

Зареєструватися, використавши соціальні мережі

Вже реєструвалися? Увійти в особистий кабінет тут

Ми відправили Вам лист із підтвердженням реєстрації
Перевірте Вашу пошту

Попередження!

Вхід в особистий кабінет

Увійти як користувач соціальної мережі

У Вас ще немає власного профіля?
Зареєструватися

Забули пароль?

Введіть адресу своєї електронної пошти
і ми надішлемо Вам новий пароль для входу

Пароль висланий на пошту

Повідомити про наявність

На жаль цей продукт розпроданий або його немає в наявності на даний момент.
Залиште свою електронну пошту, ми відразу повідомимо Вас, коли товар з’явиться в продажу.

Какие товары вы ищите?

Перед відправкою даних ознайомтеся з умовами конфіденційності

Товар доданий до Вашого замовлення!

Вы уже купили акционный товар

Ви успішно підписалися

Спасибі, ви вже підписані на нашу розсилку

У кошику немає доданих товарів

Немає доданих товарів в Мій сад

Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати товари в "Мій сад"

Товар доданий в "Ваш сад"

Немає доданих статей

Стаття успішно додана!

Ваше повідомлення прийнято!

Термін обробки вхідних звернень 1-2 робочих дня
Чекайте відповідь на зазначену пошту