Помощь

Гидке або солодке? Рецепти з гарбуза до Хеллоуїну

Осінь – чудова пора, у якій перевилися яскраві фарби, щедрі врожаї та цікаві свята.  Рецепты из тыквы на Хэллоуин фото 1Хелловін – святковий гість. Він прийшов до нас зовсім недавно, тому мало хто розуміє суть цього дня. Традиційно, у День всіх Святих, 31 жовтня, з самого ранку люди готуються зустрічати гостей з потойбічного світу, вітаючи їх смачними стравами та солодощами. Увечері діти надягають казкові костюми, вбираються привидами, демонами, вампірами і ходять по домівках у пошуках солодощів. Постукавши у двері, вони хором кричать господарям житла: «Гидке або солодке!». Натомість, власник просто зобов'язаний насипати у підставлений кошик або сумочку цукерок, кексів та інших смачних подарунків. Якщо цього не зробити, то, згідно з повір'ям, на протязі усього року його чекатимуть невдачі, тому що жителі «з того світу» будуть всіляко шкодити йому у справах.

Суть свята у тому, щоб нагодувати до відвалу всіх, хто вирішив прийти з царства мертвих у світ живих людей, адже це єдиний день у році, коли живі й померлі можуть зустрітися та поговорити, помиритися, просто посидіти поряд та помовчати. Гарбуз – головний символ свята, він вважається коронною стравою святкового столу. Американці завжди подають до м'яса гарбузовий соус, готують суп або десерт з гарбуза, щоб задобрити злих духів смачною, корисною і здоровою їжею зі свіжого врожаю.Пропонуємо три цікавих страви з гарбузів різних сортів:

  • антре (закуска, яку подають до основної страви, щоб збудити апетит);
  • основне блюдо – гарбузовий суп зі сметаною та приправами;
  • десерт, який складається зі смачного бісквіта та апельсинового напою.

Саме чудове, що усі три страви можна готувати з будь-якого приводу круглий рік: щоранку по буднях, до дня народження дитини або до вечірніх посиденьок із друзями.

Антре: хумус з гарбуза

 Рецепты из тыквы на Хэллоуин фото 2

Інгредієнти розраховані на 2 порції, час приготування 50-60 хвилин.

Продукти:

  • 200 г гарбуза м'ясистих десертних сортів без прожилок;
  • 70 г вершків 20-32%;
  • 35 г оливкової олії;
  • 35 г часнику (цілком, в шкірці);
  • по 2 г солі, чорного перцю (порошок);
  • 1 г меленої кориці;
  • 2 г насіння кунжуту (злегка прогрітого на сковороді перед подачею);
  • 5 г дрібно нарубаної зеленої цибулі.

Приготування:

  1. Гарбуз очистити, помити, нарізати кубиками 2х2 см.
  2. У часнику видалити корінці, зняти поверхневу оболонку.
  3. Викласти гарбуз з часником на деко, укритий пергаментом, запекти при t 200 ° C до готовності. Різні сорти гарбуза стають м'якими не в один час, орієнтовний час готовності – 50 хвилин. Щоб зрозуміти, чи готовий продукт або ще ні, слід проткнути овоч зубочисткою: якщо тіло гарбуза стало м'яким, слід знімати – основа для хумусу готова.
  4. Викласти гарбуз, вершки, оливкова олія, спеції, сіль у чашу блендера, додати зубчик печеного часнику (решту часнику можна використати для приготування соусів або курячих котлет).
  5. Подрібнити масу в блендері, пропустити через сито №1, щоб позбавитися грудок.
  6. Викласти кнелями в тарілку, прикрасити кунжутом та зеленою цибулею. Подавати з грінками з білого хліба.

Аромат гарбузового хумусу розігріє смакові рецептори, а душа захоче продовження банкету! Ця мить – кульмінація, настає час подавати основне блюдо.

Гарбузовий суп

 Рецепты из тыквы на Хэллоуин фото 3

продукти:

  • 500 г гарбуза мускатних сортів;
  • 200 г картоплі з високим вмістом крохмалю (розсипчастої при варінні);
  • 100 г нарізаного луку-порею;
  • 100 мл вершків;
  • 1,5-2 л води для варіння основи;
  • 12 г крутонов з білого хліба, обсмажених на вершковому маслі;
  • 60 г вершкового масла;
  • 3 г солі;
  • мелений мускатний горіх, сіль, чорний перець за смаком.

Як готувати гарбузовий суп:

  1. Гарбуз очистити, обдати холодною водою, нарізати кубиками 2х2 см.
  2. Картоплю очистити, обмити, нарізати кубиками 2х2 см.
  3. Гарбуз та картоплю помістити у каструлю, залити водою, варити 40-50 хвилин.
  4. Лук-порей обсмажити на вершковому маслі до м'якості, додати у каструлю до гарбуза та картоплі. Варити 20 хвилин.
  5. Закінчивши варіння, масу слід викласти у чашу блендера. Дрібнити до стану пюре, поки зникнуть грудки, а маса стане схожою на вершковий крем.
  6. Приправити пюре спеціями, сіллю, поставити на водяну баню і варити додатково ще 10 хвилин.
  7. Додати до супу вершки, мускатний горіх.
  8. Супницю прогріти, влити туди суп, зверху викласти крутони і відразу подати.

Смачного! Після порції гарячого, найніжнішого та шовковистого ароматного супу обов'язково захочеться чогось солодкого. Отже, настала пора подавати до столу гарбузовий бісквіт з коктейлем.

Гарбузовий бісквіт на апельсиновому сиропі

 Рецепты из тыквы на Хэллоуин фото 4

Гарбуз, кориця та апельсини – справжнісіньке осіннє тріо. Як і ця золота пора року, усі інгредієнти пофарбовані в яскраві відтінки жовтого та помаранчевого; як і осінь, вони дарують приємні естетичні та кулінарні відчуття.

Обидві страви, які ми пропонуємо, складуть основну формулу душевного чаювання у родинному колі, а гармонійне і ніжне поєднання створить сонячний і затишний настрій!

Рецепт гарбузового бісквіта, продукти (6-8 порцій):

  • 400 г м'якоті апельсина;
  • 150 г гарбузового пюре (сирий гарбуз десертних сортів очистити, подрібнити у блендері, процідити через сито № 1);
  • 100 + 150 г цукру (цукор можна замінити медом 50 + 80 мл);
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха;
  • 5 г меленої кориці;
  • 1 г апельсинової цедри;
  • 3 курячих яйця 1 категорії;
  • 200 г борошна;
  • 100 мл води;
  • 3 г розпушувача;
  • 10 г масла для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Зварити сироп з м'якоті апельсинів і 150 г цукру: з'єднати воду, цукор, сік, довести до кипіння, варити 10-15 хвилин. Остудити.
  2. Пюре гарбуза змішати з прянощами.
  3. Жовтки збити з другою частиною цукру (100 г), збивати, поки цукровий пісок повністю не розтане.
  4. Цедру змішати з розпушувачем і борошном.
  5. Білки збити в іншому посуді до міцних піків.
  6. Змішати гарбузове пюре, жовтки, борошно до однорідної маси; акуратно, помішуючи лопаткою, ввести збиті білки. Замісити тісто.
  7. Викласти готове тісто в змащену маслом форму.
  8. Випікати 40 хвилин при t 150 ° C.
  9. Бісквіт остудити, вийняти з форми, корж наколоти виделкою в різних частинах, просочити другою частиною апельсинового сиропу.
  10. Поставити в холод на 4 години.

Через цей час бісквіт готовий до подачі!

Один пишний і ароматний бісквіт їсти нудно, тому до нього добре підійде апельсиновий коктейль «Пряний гарбуз». Класичний рецепт десертного напою містить алкоголь, тому дітям можна подати звичайний гарбузовий сік, змішаний у блендері з апельсинами, корицею та цукром.

Інгредієнти для дорослого коктейлю:

  • 40 мл золотого рому;
  • 50 мл соку гарбуза мускатних сортів;
  • 50 г мигдального молока;
  • 20 г абрикосового пюре;
  • 100 мл вершків 33%;
  • 15 мл лимонного соку;
  • 10 мл сиропу кориці.

Як готувати:

  1. Продукти змішати (крім абрикосового пюре і вершків), прогріти на паровій бані до 50 ° C.
  2. Ароматний коктейль вилити в келих для ірландського кави.
  3. Прикрасити шапкою зі збитих вершків і абрикосового пюре (з'єднати інгредієнти та збити насадкою «трояндочка»).
  4. Прикрасити апельсиновими чіпсами.

 Рецепты из тыквы на Хэллоуин фото 5

Приємного побачення на Хеллоуїн і нехай негаразди стороною обходять ваш дім!

2015-10-21
Коментарі

Спасибі за коментар!

Рекомендовані товари
Топ продажів
Лютневий розпродаж
Гарбуз Стопудовий -Goods from the article
К-сть в упаковці: 1 г
22 грн
9 грн
уже куплен
Купити
Лютневий розпродаж
Гарбуз для пюре та каш Мускат де Прованс -Goods from the article
К-сть в упаковці: 1 г
9 грн
6 грн
уже куплен
Купити
Лютневий розпродаж
Гарбуз Амазонка -Goods from the article
К-сть в упаковці: 10 шт
7 грн
5 грн
уже куплен
Купити
Новинки
Лютневий розпродаж
Гарбуз декоративний Солодкі клецкі -Goods from the article
К-сть в упаковці: 1 г
16 грн
6 грн
уже куплен
Купити
Лютневий розпродаж
Гарбуз Лікувальний -Goods from the article
К-сть в упаковці: 3 г
7 грн
5 грн
уже куплен
Купити
Лютневий розпродаж
Гарбуз Мускат де Прованс -Goods from the article
К-сть в упаковці: 1 г
7 грн
3 грн
уже куплен
Купити
Лютневий розпродаж
Гарбуз Родзинка -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
7 грн
3 грн
уже куплен
Купити
Лютневий розпродаж
Гарбуз Титан -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
7 грн
5 грн
уже куплен
Купити
Лютневий розпродаж
Гарбуз Хеллоуін -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
7 грн
3 грн
уже куплен
Купити
ДРУГИЕ СТАТЬИ

Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося!

Передзвонити мені

Введіть свій номер телефону,
і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом

Реєстрація на сайті

Реєструючись, Ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та даєте згоду на обробку своїх персональних даних Докладніше про це

Зареєструватися, використавши соціальні мережі

Вже реєструвалися? Увійти в особистий кабінет тут

Ми відправили Вам лист із підтвердженням реєстрації
Перевірте Вашу пошту

Попередження!

Вхід в особистий кабінет

Увійти як користувач соціальної мережі

У Вас ще немає власного профіля?
Зареєструватися

Забули пароль?

Введіть адресу своєї електронної пошти
і ми надішлемо Вам новий пароль для входу

Пароль висланий на пошту

Повідомити про наявність

На жаль цей продукт розпроданий або його немає в наявності на даний момент.
Залиште свою електронну пошту, ми відразу повідомимо Вас, коли товар з’явиться в продажу.

Какие товары вы ищите?

Перед відправкою даних ознайомтеся з умовами конфіденційності

Товар доданий до Вашого замовлення!

Вы уже купили акционный товар

Ви успішно підписалися

Спасибі, ви вже підписані на нашу розсилку

У кошику немає доданих товарів

Немає доданих товарів в Мій сад

Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати товари в "Мій сад"

Товар доданий в "Ваш сад"

Немає доданих статей

Стаття успішно додана!

Ваше повідомлення прийнято!

Термін обробки вхідних звернень 1-2 робочих дня
Чекайте відповідь на зазначену пошту