Підтримка
Дім і Сад використовує cookie-файли, щоб поліпшити ваше враження від покупок на нашому сайті. Якщо ви продовжите користуватися нашими послугами, ми будемо вважати, що ви згодні з використанням cookie-файлів.
прийняти

Приймання замовлень

0 (800) 50-24-26

Відділ консультацій

0 (800) 60-32-42

Холодні супи для спекотного літа топ 5 рецептів

Коли на вулиці спека, часто вже одна думка про гарячу їжу змушує людину потіти. Холодний суп – це прекрасне блюдо і на обід, і на вечерю. Це відмінна можливість не тільки смачно поїсти, але і охолодитися, втамувати спрагу. Нижче представляємо рецепти простих у приготуванні, але дуже смачних, корисних і поживних перших страв, які подаються охолодженими.

1. Холодний литовський буряковий суп

Потрібно:

Холодный литовский свекольный суп
  • по одному літру води і кефіру (жирного, нежирного – хто який бажає);
  • дві невеликих буряка;
  • чотири столові ложки сметани;
  • два невеликих огірка;
  • п'ять-сім редисок;
  • три яйця;
  • по пучку кропу і петрушки;
  • зелена цибуля;
  • сіль – скільки любите.

Рецепт приготування

Відварюєте буряк. Це займає півтори-дві години часу. Даєте охолонути, почистивши, крупно натираєте на тертці. Огірки наріжте кільцями, кожне з яких потім поділіть на чотири частини. З редисками чините так само. Почистіть яйця, зварені круто і наріжте їх кубиками. Дрібно наріжте всю зелень.

З'єднайте інгредієнти в ємності з високими краями і залийте кефіром. Щоб отримане блюдо не було густим доливайте кип'ячену воду. Дайте охолонути в холодильнику і подавайте на стіл з ложечкою сметани. В Литві, на батьківщині супу, місцеві жителі до страви відварюють картоплю в мундирах і їдять її разом із супом.

2. Холодний кабачковий суп-пюре

Потрібно:

Холодный кабачковый суп-пюре
  • два-три кабачки або цукіні;
  • невелика цибулина;
  • два помідори;
  • кріп;
  • м'ята;
  • по дві столові ложки сметани і оливкової олії;
  • столова ложка лимонного соку;
  • сіль, перець;
  • півтора літра води.

Рецепт приготування

Подрібнюєте кріп, помідори, кабачки і цибулю ріжете на дрібні шматочки. У сотейнику протягом п'яти хвилин пропасеруйте цибулю, а потім додайте томати і готуйте ще дві-три хвилини. Приготовлені овочі покладіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Потім засипаєте кабачки, додаєте кріп і м'яту. Накриваєте кришкою. Варіть на невеликому вогні 15 хвилин. Соліть, перчіть і по готовності виймайте м'яту.

Приготовлений суп збиваєте блендером до отримання однорідного пюре. Дайте охолонути в холодильнику годину-півтора. Перед подачею на стіл додайте лимонний сік і сметану, прикрасьте (за бажанням) зеленню.

3. Гаспачо – іспанський томатний суп

Потрібно:

Гаспачо – испанский томатный суп
  • два болгарських перці;
  • п'ять-шість томатів;
  • два-три зубці часнику;
  • один огірок;
  • дві столові ложечки оливкової олії (можна використовувати і соняшникову);
  • два шматочки пшеничного хліба;
  • склянка томатного соку;
  • дві столові ложки винного оцту;
  • зелень, перець, сіль – як любите;
  • соус Табаско (якщо не любите – можна і без нього).

Рецепт приготування

Солодкі перці запікаєте в духовці цілими. Акуратно знімаєте з них шкірку і видаляєте насіння. Томати обдаєте окропом і теж знімаєте з них шкірку. Огірок очищаєте від шкірки. Після того, як овочі підготовлені, подрібнюєте їх і перекладаєте в блендер. Туди ж додаєте нарізаний невеликими шматочками і розм'якшений у воді хліб. Все добре збиваєте.

До отриманої суміші в чашу блендера додаєте рослинне масло, оцет, дрібно порізаний часник, спеції і соус Табаско. Отримане пюре розводьте до консистенції супу томатним соком і холодною кип'яченою водою. Страва надзвичайно смачна саме в охолодженому стані, тому після приготування і до подачі на стіл відправляєте її в холодильник.

4. Холодний суп з кабачками і волоськими горіхами

Потрібно:

Холодный суп с кабачками и грецкими орехами
  • 500 грам свіжих кабачків;
  • один стакан волоських горіхів;
  • два зубчики часнику;
  • дві столові ложки рослинної олії (соняшникова, оливкова – яку любите);
  • дві столові ложки оцту;
  • сіль – як любите;
  • один літр кип'яченої води.

Рецепт приготування

Горіхи добре подрібнюєте, додаєте до них дрібно натертий або пропущений через прес часник, вливаєте рослинне масло. Усе ретельно перемішуєте і доливаєте в отриману суміш оцет. Кабачки, нарізані кубиками, киньте в киплячу воду, після чого варіть 3-5 хвилин. По готовності – дістаєте їх з води і висипаєте в горіхову масу. Доводите кип'яченою водою до консистенції супу, добре перемішуєте і дати охолонути в холодильнику хвилин 40-50.

5. Сальморехо – холодний іспанський суп з помідорами, яйцями та ковбасою

Потрібно:

Сальморехо – холодный испанский суп с помидорами, яйцами и колбасой
  • один кілограм томатів;
  • половинка багета;
  • 100-150 грам копченої ковбаси або балика;
  • одна невелика цибулина;
  • два яйця;
  • три зубчики часнику;
  • дві-три столових ложки оливкової олії;
  • оцет, сіль – як любите.

Рецепт приготування

Помідори промийте, обшпарте окропом і зніміть з них шкірку. Наріжте невеликими шматочками. Також поріжте цибулю і хліб. Помістіть все в чашу блендера і збийте до отримання однорідної маси. Влийте в неї рослинне масло, оцет, всипте сіль, а також пропущений через часниковий прес часник. Ще раз добре збийте в блендері всі складові і помістіть отриману масу в холодильник на 2,5-3 години. Яйця, ковбасу чи м'ясо наріжте маленькими кубиками і всипте в суп безпосередньо перед подачею на стіл.

Якщо за консистенцією суп вийшов дуже густим, то його можна розбавити холодною кип'яченою водою. Щоб максимально спростити процес приготування, помідори в рецепті можна замінити на готовий томатний сік.

Ми постаралися підібрати для вас максимально прості в приготуванні, але оригінальні холодні перші страви. Такі супи не тільки дозволять випробувати нові смакові відчуття, але і вгамують голод, і освіжать у спекотну погоду. Вони є справжнім джерелом вітамінів, мікро- і макроелементів.

Смачного!

2018-07-20
Коментарі

Спасибі за коментар!

Рекомендовані товари
Розпродаж -36%
Кабачок Анаконда, суміш насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
22 грн
14 грн
уже куплен
Купити
Розпродаж -19%
Томат Чорне гроно F1, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 10 шт
129 грн
104 грн
уже куплен
Купити
Акція
Буряк Бояриня, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Акція
Буряк Судариня, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Розпродаж -37%
Кабачок цукіні Колобок F1, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 10 шт
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
ДРУГИЕ СТАТЬИ

Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося!

Передзвонити мені

Введіть свій номер телефону,
і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом

Реєстрація на сайті

Реєструючись, Ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та даєте згоду на обробку своїх персональних даних Докладніше про це

Зареєструватися, використавши соціальні мережі

Вже реєструвалися? Увійти в особистий кабінет тут

Ми відправили Вам лист із підтвердженням реєстрації
Перевірте Вашу пошту

Попередження!

Вхід в особистий кабінет

Увійти як користувач соціальної мережі

У Вас ще немає власного профіля?
Зареєструватися

Забули пароль?

Введіть адресу своєї електронної пошти
і ми надішлемо Вам новий пароль для входу

Пароль висланий на пошту

Повідомити про наявність

На жаль цей продукт розпроданий або його немає в наявності на даний момент.
Залиште свою електронну пошту, ми відразу повідомимо Вас, коли товар з’явиться в продажу.

Товар доданий до Вашого замовлення!

Вы уже купили акционный товар

Ви успішно підписалися

Спасибі, ви вже підписані на нашу розсилку

У кошику немає доданих товарів

Немає доданих товарів в Мій сад

Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати товари в "Мій сад"

Товар доданий в "Ваш сад"

Немає доданих статей

Стаття успішно додана!