Підтримка
Дім і Сад використовує cookie-файли, щоб поліпшити ваше враження від покупок на нашому сайті. Якщо ви продовжите користуватися нашими послугами, ми будемо вважати, що ви згодні з використанням cookie-файлів.
прийняти

Приймання замовлень

0 (800) 50-24-26

Відділ консультацій

0 (800) 60-32-42

Шашличок на травневі!

Травневі свята – свого роду позаплановий відпочинок для багатьох трудящих, а це вже прекрасний привід, щоб відправитися на природу з друзями і приготувати смачний шашлик. Як же приготувати м'ясо і рибу так, щоб вони максимально розкрили свій смак? Читайте наші рецепти і вибирайте!

1. Шашлик зі свинини з прянощами

Інгредієнти:

Шашлык из свинины с пряностями
  • ошийок свинячий (1,5 кг);
  • цибуля ріпчаста (400 г);
  • лимон (1 шт);
  • перець чилі (1 шт);
  • масло рослинне (2 ст. ложки);
  • мінеральна вода (300 мл);
  • солодкий червоний мелений перець, чорний мелений перець, сіль, орегано – за смаком.

Приготування

М'ясо нарізати великими брусками, половину цибулі – товстими кільцями (1 см). В окремій великій мисці змішати половинку натертої на тертці цибулини, лимонний сік, подрібнений чилі, спеції, олію та мінералку. У готовий маринад опустити м'ясо, перемішати і залишити на кілька годин під кришкою. Замариновану свинину нанизати на шампури, чергуючи м'ясо з цибульними кільцями. Смажити над вугіллям до готовності.

2. Свинячий шашлик з томатами

Свиной шашлык с томатамиІнгредієнти:

  • ошийок свинячий (1,8 кг);
  • цибуля ріпчаста (2 шт);
  • томати (200 г);
  • чорний мелений перець і сіль (по 1 ч. ложці).

Приготування

Свинину помити і видалити зайвий жир. Нарізати кубиками зі стороною 5 см. Шкірку помідорів знизу хрестоподібно надрізати, опустити на хвилину в киплячу воду і відокремити м'якоть. У великій мисці змішати півкільця цибулі (посоліть їх і трохи потисніть пальцями для виділення соку), дрібно нарізані томати і перець. В цей маринад опустіть кубики м'яса. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 2-3 години. Готову свинину нанизуйте на шампури і смажте на мангалі до готовності.

3. Шашлик зі свинини в білому вині

Шашлык из свинины в белом винеІнгредієнти:

  • шия свиняча (2 кг);
  • біле сухе вино (1 склянка);
  • коріандр (1 ч. ложка);
  • чорний перець мелений і горошком, лавровий лист, сіль (за смаком).

Приготування

Помийте свинину і поріжте на кубики так, щоб на кожному шматочку був прошарок жиру. Викладіть м'ясо в глибоку миску або каструлю, залийте вином, посипте спеціями (крім солі). Ретельно перемішайте, накрийте кришкою, приберіть в прохолодне місце на 2-3 години. Час від часу заглядайте в каструльку і перемішуйте м'ясо. Перед приготуванням посоліть напівфабрикат, а під час смаження – поливайте маринадом.

4. Шашлик з індички під соусом ткемалі

Шашлык из индейки под соусом ткемалиІнгредієнти:

  • стегенця птиці (2 кг);
  • цибуля (2 шт);
  • соус ткемалі або будь-який інший пряний соус (2 ст. ложки);
  • масло рослинне (2 ст. ложки);
  • чорний перець мелений, мускатний горіх, хмелі-сунелі, сіль (за смаком).

Приготування

Помийте стегенця, трохи підсушіть їх за допомогою паперових рушників і викладіть у глибоку каструлю. Туди ж відправте олію, спеції і дрібно нашатковану цибулю. Маринуйте під кришкою 3 години.

Розпаліть вогонь і дайте вугіллю прогоріти. М'ясо ретельно очистіть від цибулі і нанизуйте на шампури. Смажте близько 15 хвилин, періодично перевертаючи індичку для рівномірної рум'яної скоринки.

5. Шашлик з курки з лимоном

Інгредієнти:

Шашлык из курицы с лимоном
  • куряче філе або стегенця (0,5 кг);
  • часник (2 зубчики);
  • сік лимона (3 ст. ложки);
  • лимон (1 шт);
  • цибуля червона (1 шт);
  • італійські трави (2 ч. ложки);
  • олія оливкова (2 ст. ложки);
  • паприка, сіль (по 1 ч. ложці);
  • чорний перець мелений, кумін і мелена кориця (по 0,5 ч. ложки).

Приготування

Змішайте в ємності всі приправи, додайте подрібнений часник і столову ложку лимонного соку. Сюди ж покладіть стегенця або нарізане кубиками філе, перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на кілька годин.

В окремій тарі змішайте оливкову олію з рештою лимонного соку. Червону цибулю наріжте товстими кільцями. Лимон – часточками.

Дістаньте замариноване м'ясо і нанизуйте його, чергуючи з цибулею. Тримайте над вугіллям приблизно 6-8 хвилин, періодично змащуючи олійно-лимонною сумішшю. Подавайте зі скибочками лимона.

Якщо ви віддаєте перевагу грилю, а не шампурам, то смачний маринад також стане в нагоді.

6. Риба в лимонному маринаді на грилі

Інгредієнти:

Рыба в лимонном маринаде на гриле
  • риба морська (1 кг);
  • часник (3 зубчики);
  • сік лимона (50 мл);
  • зелень розмарину, орегано, чебрецю, базиліка, петрушки і майорану (по 1 пучку);
  • лимонна цедра (10 м);
  • соус чилі, сіль, запашний перець горошком (по 5 г);
  • олія оливкова (60 мл).

Приготування

Дрібно порубайте зелень, додайте до неї всі інші інгредієнти. Перемішайте і покладіть в суміш рибу. Накрийте кришку, маринуйте не менше 20 хвилин, періодично перевертаючи шматки. Готуйте рибу на грилі.

7. Свинячі реберця в пивному маринаді на грилі

Свиные ребрышки в пивном маринаде на грилеІнгредієнти:

  • реберця свинячі (1 кг);
  • сіль, перець, коріандр (по 1 ч. ложці);
  • пиво світле (1 склянка).

Приготування

Реберця ретельно вимийте. Змішайте сіль, перець і коріандр, натріть м'ясо отриманою сумішшю. Зверху акуратно залийте пивом. Залиште маринуватися під кришкою не менше, ніж на півгодини. Смажте на грилі до готовності

8. Картопляний кебаб на вугіллі

Картофельный кебаб на угляхІнгредієнти:

  • картопля (2 шт., великі);
  • сало, можна копчене (100 г);
  • цибуля-перо (пучок);
  • сіль, перець чорний мелений, будь-які інші спеції (за смаком);
  • фольга.

Приготування

Картоплю очистіть від шкірки і наріжте кружечками по 4-5 мм товщиною. Сало поріжте скибочками по 5-6 мм завтовшки. Зелену цибулю дрібно наріжте.

Нанизуйте все на шпажки, чергуючи картоплю і сало. З усіх боків присипте перцем та іншими приправами. Якщо сало не дуже солоне, то досоліть його разом з картоплею. Загорніть кожну шпажку у фольгу і відправте на вугілля на 20-30 хвилин. При подачі розгорніть фольгу і щедро посипте порізаною цибулею.

9. Мариновані овочі на грилі

Інгредієнти:

Маринованные овощи на гриле
  • баклажани, печериці, болгарський перець (по 1 кг);
  • олія оливкова (250 мл);
  • яблучний оцет (190 мл);
  • бальзамічний оцет (60 мл);
  • соєвий соус (50 мл);
  • часник (5-6 зубчики);
  • паприка солодка (2 ч. ложки);
  • сіль, перець чорний мелений (за смаком).

Приготування

Наріжте овочі: гриби і перець – навпіл, баклажани – широкими скибками товщиною по 1 см.

Для маринаду змішайте масло, оцет, соєвий соус, спеції і подрібнений часник, все ретельно перемішайте. У миску з соусом складіть овочі та знову перемішайте, залиште маринуватися на 30 хвилин.

Викладіть овочі на решітку і смажте над вугіллям до готовності (хвилин 10).

Загальні поради: дрова або вугілля розпаліть і почекайте, поки вони прогорять – зверху покриються попелом, а всередині залишаться гарячими. Періодично повертайте шампури або решітку, щоб м'ясо рівномірно присмажилося. Для того щоб зрозуміти, чи м'ясо готове, його можна надрізати – сік, який виділиться, повинен бути прозорим. Готове м'ясо індички має рожевий колір – не бійтеся, що воно сире.

Ми вибрали для вас найкращі рецепти з м'яса, птиці, риби і овочів. Приємного апетиту і гарних свят!

2018-04-30
Коментарі

Спасибі за коментар!

ДРУГИЕ СТАТЬИ

Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося!

Передзвонити мені

Введіть свій номер телефону,
і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом

Реєстрація на сайті

Реєструючись, Ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та даєте згоду на обробку своїх персональних даних Докладніше про це

Зареєструватися, використавши соціальні мережі

Вже реєструвалися? Увійти в особистий кабінет тут

Попередження!

Вхід в особистий кабінет

Увійти як користувач соціальної мережі

У Вас ще немає власного профіля?
Зареєструватися

Забули пароль?

Введіть адресу своєї електронної пошти
і ми надішлемо Вам новий пароль для входу

Пароль висланий на пошту

Повідомити про наявність

На жаль цей продукт розпроданий або його немає в наявності на даний момент.
Залиште свою електронну пошту, ми відразу повідомимо Вас, коли товар з’явиться в продажу.

Товар доданий до Вашого замовлення!

Вы уже купили акционный товар

Ви успішно підписалися

Спасибі, ви вже підписані на нашу розсилку

У кошику немає доданих товарів

Немає доданих товарів в Мій сад

Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати товари в "Мій сад"

Товар доданий в "Ваш сад"

Немає доданих статей

Стаття успішно додана!