Помощь

5 рецептів салатів до новорічного столу

Новий рік - час, коли на стіл готують усе нове та незвичайне, щоб на майбутній рік принадити до своєї оселі удачу та добробут. Пропонуємо ТОП-5 оригінальних і надзвичайно корисних салатів, гідних прикрасити Новорічні свята!

Салат з копченою рибою

Новогодние салаты фото 1

Список продуктів:

  • 30 г відвареної та очищеної від шкірки картоплі;
  • 30 г очищеної та відвареної моркви;
  • 20 г зелені селери;
  • 15 г горіхового соусу;
  • 5 г майонезу;
  • 30 г філе копченої скумбрії;
  • 50 г сиру Рікота;
  • 1 перепелине яйце (зварити круто);
  • 5 г червоної ікри;
  • 20 г в'ялених томатів;
  • 20 г свіжого зеленого горошку;
  • 10 г цибулі шалот;
  • 2 г свіжої зелені чебрецю;
  • 5 г апельсинової цедри;
  • по 2 г солі, перцю.

Як готувати салат з копченою рибою:

  1. Овочі нарізати кубиками 0,5х0,5 см, до цієї маси додати горошок, заправити все горіховим соусом, майонезом.
  2. Змішати сир з цедрою, рубаним листям чебрецю.
  3. Викласти на овочі скибочки скумбрії, зверху кульками приправлений сир. Прикрасити кільцями з цибулі, червоною ікрою, в'яленими томатами, розрізаним на половинки перепелиним яйцем.

Виходить дуже смачно й оригінально! Зверніть увагу, що у списку продуктів зазначені мінімальні значення - для приготування салату на одну порцію. Якщо ви хочете приготувати більше, потрібно збільшити пропорції.

Салат із куркою та грибами

Новогодние салаты фото 2

Список продуктів:

  • 400 г картоплі;
  • 300 г філе курячої грудки;
  • 100 г цибулі в головках (нарізати кільцями);
  • 3 яйця (зварити круто);
  • 250 г маринованих печериць;
  • 80 г моркви;
  • 50 мл майонезу;
  • зелень за смаком.

Як готувати салат із куркою та грибами:

  1. Відварити овочі, нарізати кубиками 0,5х0,5 см.
  2. Салат викладати шарами: картопля, м'ясо птиці, цибуля, нарізані пластинами печериці, натерта на тертці морква, окремо терті яєчні білки та жовтки.

На кожний шар наносити сітку з майонезу. Фінальний шар прикрасити зеленню.

Порада: мариновані печериці можна замінити свіжими грибами. Для салату потрібно обсмажити гриби з цибулею на маслі, остудити. Викладати третім шаром, свіжу цибулю у такому випадку не додавати – вона вся піде на смаження.

Ліонський салат

Новогодние салаты фото 3

Список продуктів:

  • 2 г часнику (зубчик розрізати навпіл);
  • 10 мл олії для смаження;
  • 50 г крутонів (нарізаного невеликими кубиками черствого хліба);
  • 60 мл оливкової олії;
  • 100 г цибулі шалот;
  • 100 г сирокопченої свинячої грудинки;
  • 80 мл червоного винного оцту;
  • 15 г зернової гірчиці;
  • 225 г зеленого салату (кульбаба, фріце, рапунцель або суміш сортів);
  • 1 сире яйце;
  • 1 л води для приготування яйця-пашот;
  • 22 г солі (для салату 2 г і 20 г для варіння яйця-пашот);
  • 1 ст. л. звичайного оцту 9 %.

Як готувати ліонський салат:

  1. Зубчиком часнику натерти дно сковорідки. Налити олії, обсмажити черствий хліб до золотавого відтінку. Викласти сухарики на серветку, яка вбере жир. Сковороду витерти.
  2. Налити олію на сковорідку (5 мл), нарізати грудинку смужками 0,5-1,0 см, цибулю нарізати кубиками 0,3х0,3 см, припустити все на слабкому вогні, поки цибуля не стане прозорою.
  3. Додати до цибулі та м'яса зерна гірчиці, винний оцет, тушкувати на сильному вогні 2 хвилини, щоб рідина зменшилася на третину.
  4. Листя салату викласти на таріль, зверху покласти м'ясо з цибулею, полити соусом зі сковороди.
  5. Приготувати яйце-пашот: закип'ятити воду, влити оцет, в окрему чашку вилити яйце, щоб жовток залишився цілим, ложкою утворити в каструлі вир з води, яйце з чашки акуратно вилити в воду. Варити 3 хвилини. Шумівкою вийняти готове яйце-пашот, висушити на рушнику, викласти зверху на салат, посипати смаженими крутонами та відразу подавати.

Цибулевий салат із гранатовими зернами

Новогодние салаты фото 4

Список продуктів:

  • 150 г яловичини;
  • 50 г цибулі;
  • 50 г моркви;
  • 2 ст. л. лим. соку;
  • 100 г гранатових зерен;
  • 30 г редису (нарізати слайсами);
  • 10 г насіння кунжуту;
  • по 2 г солі та мел. перцю.

Як робити цибульний салат з гранатовими зернами:

  1. Цибулю нарізати кільцями, викласти в миску, залити лимонним соком, додати спеції.
  2. Моркву відварити, нарізати соломкою, додати до цибулі (можна використовувати приготовану по-корейськи сиру).
  3. Обсмажити стейк, нарізати тонкими скибочками, додати до цибулі та моркви.
  4. Інгредієнти перемішати, додати гранатові зерна, заправити соусом, приготованим з оцту, олії, часнику, солі, цукру. Смачного!

Горіховий салат

Новогодние салаты фото 5

Список продуктів:

  • 100 г батона;
  • зубчик часнику (розрізати навпіл);
  • 80 мл олії;
  • 100 г листя салату (суміш сортів);
  • 25 мл олії волоських горіхів;
  • 25 мл червоного винного оцту;
  • 15 г діжонської гірчиці;
  • 60 г ядер волоських горіхів;
  • 150 г сирокопченої грудинки (нарізати скибочками);
  • по 2 г солі та перцю.

Як готувати горіховий салат:

  1. Натерти сковорідку часником, влити 5 мл олії, обсмажити до рум'яного кольору нарізаний кубиками 0,5х0,5 см батон.
  2. Листя салату розірвати руками на великі фрагменти, викласти на дно глибокого блюда.
  3. Приготувати соусну заправу: змішати 20 мл олії звичайної, олію з волоських горіхів, оцет, гірчицю, сіль, перець.
  4. Ядра волоських горіхів залити окропом на 30 хвилин, потім воду злити, горіхи висушити, зняти коричневу шкірку, злегка обсмажити.
  5. Грудинку обсмажити до рум'яної скоринки на сковороді, де смажили горіхи. Готове м'ясо викласти поверх листя салату, посипати злегка подрібненими горіхами. Заправу нагріти на сковороді, де смажили м'ясо, до 60 градусів, готовим теплим соусом полити салат.
  6. Зверху страву прикрасити крутонами (смаженим хлібом) і відразу подавати на стіл.

Бажаємо вам у Новому році щастя, здоров'я і добробуту! З найкращими побажаннями - ваш магазин посадкового матеріалу Беккер.

2018-12-23
Коментарі

Спасибі за коментар!

Рекомендовані товари
Топ продажів
Перець солодкий Червоний бик -Goods from the article
К-сть в упаковці: 15 шт
49 грн
24 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 0,5 г
22 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Топ продажів
Горох в'юнкий Чудо-лопатка -Goods from the article
К-сть в упаковці: 8 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 15 шт
49 грн
29 грн
уже куплен
Купити
Топ продажів
Перець гострий Полум'я дракона -Goods from the article
К-сть в упаковці: 0,2 г
22 грн
12 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 1 г
9 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 1 г
9 грн
уже куплен
Купити
ДРУГИЕ СТАТЬИ

Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося!

Передзвонити мені

Введіть свій номер телефону,
і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом

Реєстрація на сайті

Реєструючись, Ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та даєте згоду на обробку своїх персональних даних Докладніше про це

Зареєструватися, використавши соціальні мережі

Вже реєструвалися? Увійти в особистий кабінет тут

Ми відправили Вам лист із підтвердженням реєстрації
Перевірте Вашу пошту

Попередження!

Вхід в особистий кабінет

Увійти як користувач соціальної мережі

У Вас ще немає власного профіля?
Зареєструватися

Забули пароль?

Введіть адресу своєї електронної пошти
і ми надішлемо Вам новий пароль для входу

Пароль висланий на пошту

Повідомити про наявність

На жаль цей продукт розпроданий або його немає в наявності на даний момент.
Залиште свою електронну пошту, ми відразу повідомимо Вас, коли товар з’явиться в продажу.

Какие товары вы ищите?

Перед відправкою даних ознайомтеся з умовами конфіденційності

Товар доданий до Вашого замовлення!

Вы уже купили акционный товар

Ви успішно підписалися

Спасибі, ви вже підписані на нашу розсилку

У кошику немає доданих товарів

Немає доданих товарів в Мій сад

Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати товари в "Мій сад"

Товар доданий в "Ваш сад"

Немає доданих статей

Стаття успішно додана!

Ваше повідомлення прийнято!

Термін обробки вхідних звернень 1-2 робочих дня
Чекайте відповідь на зазначену пошту