Помощь

5 рецептів пісних салатів з буряком на Великий піст

Великий Піст триватиме з початку березня до кінця квітня. Протягом цього часу прийнято споживати їжу без м'яса та продуктів тваринного походження. Пропонуємо ТОП-5 рецептів смачних, низькокалорійних пісних салатів з буряком, завдяки яким родинне меню стане ще смачнішим і цікавішим. Не бійтеся експериментувати на кухні, додаючи до основного рецепту свої продукти: нові салати обов'язково стануть частиною постійного цілорічного родинного меню та створенням традицій.

Теплий салат з цибулею

Рецепты постных свекольных салатов фото 1

Список продуктів на 3 порції:

  • 300 г сирого буряка бордових десертних сортів;
  • 100 г ріпчастої цибулі золотистих, рожевих або білих сортів;
  • 100 г болгарського перцю з товстими м'ясистим стінками;
  • 10-20 мл росл. олії;
  • 3 г солі;
  • 10 г цукру;
  • по 3 г перцю меленого, коріандру, копченої паприки;
  • 30 мл столового оцту 9%.

Приготування салату з буряка за рецептом:

  1. Буряк помити, очистити від шкірки, нарізати соломкою або натерти на корейській тертці, а потім обсмажити в олії до м'якості. Висипати тушковані буряки в окрему ємність.
  2. Ріпчасту цибулю почистити від луски, нарізати дрібними кубиками, а потім в чистій сковороді на невеликій кількості олії обсмажити до золотистого відтінку. Висипати цибулю в ємність з буряком, заправити перцем, паприкою, сіллю та цукром.
  3. Болгарський перець очистити від насіння, видалити внутрішні перегородки, вимити, нарізати соломкою, а потім обсмажити на сковороді до м'якості.
  4. Додати до перцю цибулю з буряком, влити оцет, тушкувати 20 хвилин. А тим, хто полюбляє страви погостріше, можна додати пластівці чилі 2 г або 3 г меленого порошку кайенского перцю.

Подавати салат до картоплі, приготованої в будь-якому вигляді, макаронів.

Салат «Буряк по-корейськи»

Рецепты постных свекольных салатов фото 2

Список продуктів на 6 порцій:

  • 1000 г буряка червоних, бордових сортів;
  • 40 мл готової гострої гірчиці;
  • 30 мл темного соєвого соусу;
  • по 5 г солі, перцю, коріандру.

Приготування салату:

  1. Запекти буряк до готовності, очистити, нарізати тонкими слайсами.
  2. Змішати заправку: гірчицю, соус, сіль, спеції.
  3. Заправити буряк маринадом, залишити на 10 хвилин для "дозрівання" салату.

Подавати до рису, відвареної цілком картоплі, заправленої обсмаженою рослинною олією з кропом.

Салат овочевий пісний

Рецепты постных свекольных салатов фото 3

Список продуктів:

  • 200 г савойської капусти;
  • 100 г сирої моркви десертних сортів;
  • 100 г десертного буряка;
  • 100 г м'якоті зелених яблук;
  • 3 г солі;
  • 10 г цукру;
  • по 2 г перцю, коріандру;
  • 10 мл яблучного оцту;
  • 15 мл росл. олії.

Як готувати пісний овочевий салат:

  1. Савойску капусту нашаткувати якомога дрібніше, злегка протерти з сіллю, залишити на 10 хвилин в окремому посуді.
  2. Моркву очистити від шкірки, натерти на корейській тертці, приправити спеціями та оцтом.
  3. Сирий буряк очистити, натерти на корейській тертці, заправити росл. олією (краще взяти кукурудзяну чи оливкову).
  4. Очищене від шкірки та насіння яблуко натерти на корейській тертці, додати до моркви, перемішати.
  5. З'єднати всі інгредієнти у глибокій салатниці.

Подавати до будь-якого гарніру.

Буряково-горіховий салат

Рецепты постных свекольных салатов фото 4

Продукти на 2 порції:

  • 100 г сирого буряка бордових сортів;
  • 50 г ядер кедрових горішків;
  • 10 г часникового пюре (для м'якості смаку можна дрібно порізати часник);
  • 10 мл росл. олії (краще за все взяти кунжутну);
  • 10 мл рисового оцту;
  • 10 г дрібно нарубаної петрушки;
  • по 2 г солі, чорного перцю.

Приготування пісної страви:

  1. Буряк вимити, загорнути у фольгу, запекти в духовці до готовності. Потім коренеплід очистити від шкірки, нарізати кубиком 5х5 мм.
  2. Горішки змішати в блендері з петрушкою, олією, оцтом, спеціями (можна взяти більше продуктів для зручності перемелювання, така заправка підійде для будь-яких овочевих салатів).
  3. Додати заправку до буряка, перемішати.

Подавати до жасминового рису, фалафелю, відварної картоплі.

Грузинський буряковий салат

Рецепты постных свекольных салатов фото 5

Продукти на дві порції:

  • 100 г сирого буряка солодких сортів, для краси можна взяти сорти з радіальними кільцями;
  • 100 г сирого болгарського перцю (бажано двох або трьох відтінків);
  • 10 г зелені рубаної петрушки;
  • 10 г рубаного зеленого пера цибулі;
  • 10 г рубаного часнику;
  • 10 мл росл. олії;
  • 50 мл сливового соуса ткемалі.

Приготування грузинського салату:

  1. Буряк вимити, очистити від шкірки, нарізати соломкою або кубиком 5х5 мм.
  2. Перець очистити від насіння та перегородок, вимити, нарізати кубиком 8х8 мм.
  3. Буряк змішати з росл. олією, щоб він не забарвив інші інгредієнти, залишити на 10 хвилин для маринування.
  4. Рубану зелень змішати з соусом ткемалі, спробувати на сіль та спеції, відрегулювати смак та гостроту за бажанням.
  5. Змішати буряк, солодкий болгарський перець, заправити соусом ткемалі з зеленню.
  6. Ті, хто полюбляє ріпчасту цибулю, можуть додати маринований продукт: для цього 50 г ріпчастої цибулі треба почистити від луски, нарізати півкільцями або кубиком 5х5 мм, обдати окропом, заправити рисовим оцтом, меленим перцем і залишити маринувати в холодному місці на 30 хвилин. Наприкінці готування додати цибулю до решти продуктів, змішати і подавати на стіл.

Грузинський салат добре поєднується з кашами, макаронними виробами, фалафелем, хумусом. Бажано подавати охолодженим та свіжоприготованим.

2019-02-10
Коментарі

Спасибі за коментар!

Рекомендовані товари
К-сть в упаковці: 0,5 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Топ продажів
Цибуля ріпчаста Богатирська сила -Goods from the article
К-сть в упаковці: 0,5 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 5 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Топ продажів
Морква Гігант -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Топ продажів
Буряк Бояриня -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 2 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 3 г
7 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 3 г
7 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 0,5 г
16 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 1 г
8 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 1 г
8 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 1 г
6 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 2 г
6 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 2 г
6 грн
уже куплен
Купити
ДРУГИЕ СТАТЬИ

Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося!

Передзвонити мені

Введіть свій номер телефону,
і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом

Реєстрація на сайті

Реєструючись, Ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та даєте згоду на обробку своїх персональних даних Докладніше про це

Зареєструватися, використавши соціальні мережі

Вже реєструвалися? Увійти в особистий кабінет тут

Ми відправили Вам лист із підтвердженням реєстрації
Перевірте Вашу пошту

Попередження!

Вхід в особистий кабінет

Увійти як користувач соціальної мережі

У Вас ще немає власного профіля?
Зареєструватися

Забули пароль?

Введіть адресу своєї електронної пошти
і ми надішлемо Вам новий пароль для входу

Пароль висланий на пошту

Повідомити про наявність

На жаль цей продукт розпроданий або його немає в наявності на даний момент.
Залиште свою електронну пошту, ми відразу повідомимо Вас, коли товар з’явиться в продажу.

Какие товары вы ищите?

Перед відправкою даних ознайомтеся з умовами конфіденційності

Товар доданий до Вашого замовлення!

Вы уже купили акционный товар

Ви успішно підписалися

Спасибі, ви вже підписані на нашу розсилку

У кошику немає доданих товарів

Немає доданих товарів в Мій сад

Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати товари в "Мій сад"

Товар доданий в "Ваш сад"

Немає доданих статей

Стаття успішно додана!

Ваше повідомлення прийнято!

Термін обробки вхідних звернень 1-2 робочих дня
Чекайте відповідь на зазначену пошту