Підтримка
Дім і Сад використовує cookie-файли, щоб поліпшити ваше враження від покупок на нашому сайті. Якщо ви продовжите користуватися нашими послугами, ми будемо вважати, що ви згодні з використанням cookie-файлів.
прийняти

Приймання замовлень

0 (800) 50-24-26

Відділ консультацій

0 (800) 60-32-42

11 простих і апетитних страв з овочів з городу

Поспіли хрусткі огірочки й ароматні помідори, ніжні кабачки, яскрава і соковита морква та буряк. А ще радують красиві баклажани – фіолетові, рожеві та білі! Гострі цибуля і часник чекають своєї черги, щоб пікантно відтінити смак улюблених страв. Перець – жовтий, червоний, помаранчевий – додасть барв і в салат, і в рагу.

1. Суп-пюре з кабачків (4 порції)

Що принести з городу:Суп-пюре из кабачков

  • кабачки – 4 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • кріп за смаком;
  • масло і твердий сир – 100 г;
  • підсушений білий хліб.

Молоденькі кабачки, очищені та порізані, і цибулини пасеруйте на маслі до золотистого кольору. Картоплю і моркву зваріть у каструльці з 1,5 л підсоленої як на суп води. Дістаньте їх з відвару і подрібніть блендером на пюре разом з кабачками і цибулею. З'єднайте масу з рідиною і розлийте по супових чашках. Зверху – щіпка кропу і улюбленого сиру, білі грінки, підсмажені на вершковому маслі – і страва готова збирати компліменти!

2. Закуска з баклажанів (на 4 порції)

Інгредієнти:Закуска из баклажанов

  • середні баклажани – 6 шт.;
  • зубчики часнику – 2 шт.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • кінза (коріандр) – пучок.

Запечіть баклажани в духовці до м'якості (при температурі 200°С приблизно 30 хвилин). Трохи остудіть їх, очистіть від шкірки і подрібніть виделкою або блендером. Заправте масу часником, вершковим маслом і порізаною зеленню кінзи. Закуску подавайте гарячою – вона буде особливо запашною і смачною.

3. Гарнір для барбекю

Інгредієнти:Гарнир для барбекю

  • баклажани;
  • перці;
  • цибуля;
  • томати.

Поріжте овочі: баклажани товстими кільцями, перці на половинки вздовж хвостика, цибулини розріжте навпіл, у невеликих помідорів зріжте верхівку. Рясно змастіть все оливковою олією і припечіть на решітці. На стадії напівготовності полийте густим томатним соусом з додаванням часничку і зелені – апетитний гарнір готовий з'єднатися з м'ясом.

4. Гарбуз, запечений з м'ясом

Інгредієнти на 4 порції:Тыква, запеченная с мясом

  • телятина (можна замінити пісної свининою) – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 3-4 шт.;
  • гарбуз – 2 кг;
  • соус з томатів – 200 г;
  • олія оливкова – 1/3 склянки;
  • сіль, пучок розмарину, перець чорний, кілька зубчиків часнику.

Посмажте шматочки м'яса, приправлені перцем і сіллю (м'ясо повинно залишатися напівготовим). Розкладіть у жаровні на шар порізаної ріпчастої цибулі вперемішку з шматочками гарбуза завтовшки 2 см. Залийте все сумішшю томатного соусу, подрібненого часнику й оливкової олії, присипте розмарином. Печіть в духовці при 200°С близько 40 хвилин, поки м'ясо не стане готовим.

5. Паштет із квасолі

Інгредієнти (на 2 порції):Паштет из фасоли

  • квасоля – стакан;
  • цибуля – 1 середня;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія.

Для заправки:

  • перець чорний і запашний;
  • зелень петрушки або кінзи – 1/4 склянки;
  • часник – кілька зубчиків.

Зерна квасолі залиште на ніч у чистій воді, вранці відваріть, поки вони не почнуть лопатися (соліть тільки наприкінці – так квасоля буде ніжнішою). Цибулину і терту на крупній тертці моркву пасеруйте в рослинному маслі. З'єднайте все разом і перетріть блендером в однорідну масу. Приправте червоним і чорним перцем, подрібненим часником, зеленню і подавайте паштет гарячим.

6. Котлети з кабачка і рису

Інгредієнти (на 8 котлет):Котлеты из кабачка и риса

  • морква – 1 шт.;
  • невеликі кабачки – 2 шт.;
  • порізане перо цибулі – жменя;
  • рис – стакан;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 4-6 ст. ложок;
  • сіль і чорний перець – за смаком;
  • масло рослинне.

Відваріть рис і відкиньте його на друшляк. Овочі подрібніть на середній тертці, змішайте з рисом, додайте яйце, порізану зелену цибулю і борошно. Приправте сіллю і чорним перцем. Сформуйте котлети і обваляйте їх у борошні. Посмажте на рослинному маслі приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку.

7. Корейський салат з овочів

Інгредієнти:Корейский салат из овощей

  • кабачки, морква і перець – 2 шт.;
  • рослинна олія (краще кунжутна, але підійде і соняшникова) – 5-6 ст. ложок;
  • корейська приправа – 1-2 ст. л;
  • сіль, часник і оцет за смаком.

Поріжте тонкою соломкою кабачки, червоні і жовті перці без насіння, моркву. У сковороді розжарте рослинне масло, всипте приправу для корейської моркви, дайте настоятися 1-2 хвилини і залийте овочі. Додайте за смаком сіль, часник, оцет і відправте в холодильник на кілька годин.

8. Запіканка з курки та цвітної капусти

Інгредієнти (на 4 порції):Запеканка из курицы и капусты цветной

  • невелике філе курки – 4 шт.;
  • оливкова олія – 5 ст. л.;
  • цв.капуста – 1,5 кг;
  • твердий сир – стакан.

Для соусу:

  • йогурт, майонез – 3 столові ложки;
  • сік 1 лимона;
  • часник – кілька зубчиків;
  • подрібнена петрушка і кріп – 0,5 склянки.

Обсмажте шматочки філе товщиною 2 см до золотистого кольору. На дно жаровні налийте кілька ложок оливкової олії і розкладіть м'ясо впереміш з суцвіттями капусти. Залийте соусом, зверху присипте тертим сиром. Запікайте в духовці під фольгою 30 хвилин (при температурі 180°С), потім близько 10 хвилин без неї.

9. Селера у фритюрі

Інгредієнти:Сельдерей во фритюре

  • селера – 1 кг;
  • олія соняшникова;
  • морська сіль.

Помитий і почищений корінь селери наріжте брусочками, як картоплю фрі. Смажте у великій кількості розпеченого масла в глибокій сковороді або фритюрниці. Коли шматочки покриються золотистою скоринкою, вийміть їх шумівкою і приберіть жир паперовим рушником. Присипте грубою морською сіллю і подавати як закуску або гарнір.

10. Ікра з буряка та моркви

Інгредієнти:Икра из свеклы и моркови

  • буряк – 3 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • олія соняшникова – 0,5 скл.;
  • часник – кілька зубчиків;
  • томатний соус – 0,5 склянки;
  • сіль – за смаком.

Подрібнені на грубій тертці буряк і моркву підсмажте на соняшниковій олії на середньому вогні. Наприкінці приготування додайте сіль, роздавлений часник і томатний соус. Протушкувати 5 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою, і смачна ікра готова.

11. Сочевиця з томатами

Інгредієнти:Чечевица с томатами

  • сочевиця – кілька склянок;
  • помідори черрі – 1,0 кг;
  • олія соняшникова – 0,5 склянки;
  • часник – 2-3 зубці;
  • розмарин.

Зваріть попередньо замочену на ніч сочевицю до стану, коли вона почне розварюватися. Помідори черрі обсмажте у великій кількості рослинного масла разом з розчавленими зубчиками часнику. Розкладіть сочевицю в неглибокій жароміцній посуді шаром 2-3 см, зверху покладіть помідори, додайте щіпку трави розмарину і запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180°С.

2018-07-27
Коментарі

Спасибі за коментар!

Товари зі статті
Розпродаж -45%
Кабачок Анаконда, суміш насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 2 г
22 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Розпродаж -51%
Перець солодкий Бон Апетит F1, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 40 шт
39 грн
19 грн
уже куплен
Купити
Розпродаж -47%
Томат Чорне гроно F1, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 10 шт
129 грн
69 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 15 шт
49 грн
34 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 0,1 г
19 грн
12 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 15 шт
49 грн
34 грн
уже куплен
Купити
К-сть в упаковці: 0,2 г
22 грн
14 грн
уже куплен
Купити
Розпродаж -50%
Баклажан Зелененький F1, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 30 шт
24 грн
12 грн
уже куплен
Купити
Розпродаж -50%
Баклажан Найніжніший F1, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 30 шт
34 грн
17 грн
уже куплен
Купити
Розпродаж -53%
Кабачок цукіні Колобок F1, насіння -Goods from the article
К-сть в упаковці: 10 шт
19 грн
9 грн
уже куплен
Купити
ДРУГИЕ СТАТЬИ

Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося!

Передзвонити мені

Введіть свій номер телефону,
і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом

Реєстрація на сайті

Реєструючись, Ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та даєте згоду на обробку своїх персональних даних Докладніше про це

Зареєструватися, використавши соціальні мережі

Вже реєструвалися? Увійти в особистий кабінет тут

Попередження!

Вхід в особистий кабінет

Увійти як користувач соціальної мережі

У Вас ще немає власного профіля?
Зареєструватися

Забули пароль?

Введіть адресу своєї електронної пошти
і ми надішлемо Вам новий пароль для входу

Пароль висланий на пошту

Повідомити про наявність

На жаль цей продукт розпроданий або його немає в наявності на даний момент.
Залиште свою електронну пошту, ми відразу повідомимо Вас, коли товар з’явиться в продажу.

Товар доданий до Вашого замовлення!

Вы уже купили акционный товар

Ви успішно підписалися

Спасибі, ви вже підписані на нашу розсилку

У кошику немає доданих товарів

Немає доданих товарів в Мій сад

Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати товари в "Мій сад"

Товар доданий в "Ваш сад"

Немає доданих статей

Стаття успішно додана!